Open/close
poziv-na-raspravu

26. travnja, 2019.

Novosti

Poziv na raspravu

"SUSTAINABILITY OF HUMANISTIC VALUES AND DEMOCRATIC PRINCIPLES = SUSTAINABILITY OF THE EU"

Pozivamo Vas na predstavljanje studije o promjenama u javnim politikama prema migracijama u zemljama na „Balkanskoj ruti“ u poslijednjih 5 godina inteznivgog izbjegličkog i migrantskog vala i na raspravu o statusu civilnog društva u Hrvatskoj, u ovom periodu, te svrhovitosti uloge institucionalnih mehanizama za potporu civilnom društvu, poput Nacionalne zaklade za razvoj civilonog društva i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. društva u Hrvatskoj, u ovom periodu, te svrhovitosti uloge institucionalnih mehanizama za potporu civilnom društvu, poput Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Predstavljanje i rasprava će se održati na

Pravnom fakultetu u Splitu, Ulica Domovinskog rata 8, u dvorani br. 5,

30.04.2019., u utorak, u 11.00 sati.

Program:

11.00 – 12.00 Munir Podumljak, Partnerstvo za društveni razvoj, Zagreb

Predstavljanje studije o promjenama u javnim politikama prema migracijama u zemljama na „Balkanskoj ruti“, utjecaj promjena na opće društvene vrijednosti, pitanja i odgovori.

12.00 – 13.00 Zorislav Antun Petrović, Institut za kulturu i etiku i ORAH, Zagreb

Status civilnog društva u Hrvatskoj, zašto civilno društvo organizira političke inicijative i izlazi na Izbore, te rasprava o problemima s kojima se suočava i radu institucionalnih mehanizama za njegovu podršku, sa prijedlogom zaključaka za djelovanje u cilju unaprjeđenja stanja.

13.00 – 13.30 Rasprava Moderatorica: Željana Buntić-Pejaković, Cenzura Plus, Split

U procesu nestajanja civilnog društva u Hrvatkoj, a rastućih društvenih problema koji će biti prisutni dugi niz godina, završno događanje Projekta „Održivost humanističkih vrijednosti i demokratskih principa je održivost Europske unije“ (Project “Sustainability of humanistic values and democratic principles = Sustainability of the EU", Europe for Citizens Programme under the Decision number 2017-1484 / 001-001), podržanog sredstvim EU, iz Programa Europa za građane, posvetili smo ovoj temi, ujedno i kao planiranje nastavka konferencije o statusu civilnog društva, održane 2017. godine u Zagrebu, koju ćemo održati pred ljeto ove godine.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i dati svoj doprinos u raspravi o važnim temama za društvo u Hrvatskoj njegov razvoj.

Javne politike prema migracijama u zemljama na “Balkanskoj ruti”.

15. svibnja, 2019 / Televizijske emisije

Javne politike prema migracijama u zemljama na “Balkanskoj ruti”.

Munir Podumljak iz udruge Partnerstvo za društveni razvoj - Zareb predstavit će studiju o promjenama u javnim politikama prema migracijama u zemljama na „Balkanskoj ruti“ te utjecaju tih promjena na opće društvene vrijednosti.

CENZURA PLUS je neprofitna organizacija civilnog društva iz Splita, koja metodama neovisne televizijske produkcije, van institucionalnog obrazovanja i javnog zagovaranja promiče ljudska prava, slobodu medija i radi na razvoju civilnog društva

Pravobranitelj/ica

Partneri i suradnici

PSD Sil BCSDN
 

Donatori

Eu razvoja ljudskih potencijala Ministarstvo kulture Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva Norveški fond Ured za udruge Europe for citizens Strukturni i investicijski fondovi AEM Ministarstvo socijalne politike i mladih
 

Projekti “Socijalne usluge – nove mogućnosti za zapošljavanje”, “Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicama“, “Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama južne Hrvatske“, “Društveno (socijalno) poduzetništvo – korak prema boljoj socijalnoj uključenosti”, “Odgovorna i proaktivna zajednica – garancija socijalne uključenosti i bolje kvalitete života svojih građana” sufinancirani su od strane Europske unije. Projekti su također sufinancirani od strane Ureda za udruge Vlade RH, Ministarstva kulture, Ministarstva socijalne politike i mladih, te Agencije za elektroničke medije. Projekt „Unapređenje ljudskih prava u lokalnim zajednicama“ financiran je kroz Financijski mehanizme europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveški financijski mehanizam 2009.-2014.