Open/close
odrzivosti-civilnog-drustva-u-novim-zemljama-clanicama-europske-unije-i-ulozi-eu-fondova

05. siječnja, 2017.

Novosti

Održivosti civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i ulozi EU fondova

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda – Cenzura Plus, od 23 do 25. siječnja 2017. godine, u Hotelu Westin (Ulica Izidora Kršnjavog 1), u Zagrebu organizira međunarodnu Konferenciju na temu Održivosti civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i ulozi EU fondova.

Svrha konferencije je razmotriti koliko su EU fondovi doprinijeli održivosti civilnog društva, kakav je status civilnog društva u zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo u EU, kako se Vlade tih zemalja pripremaju za decentralizaciju EU fondova u pretpristupnom razdoblju, koja dobra iskustva nastoje primjeniti, a koja loša izbjeći, razgovarati o uspješnosti korištenja pretpristupnih fondova u Hrvatskoj, te ustroja sustava za upravljanje strukturnim EU fondovima u Hrvatskoj, poteškoćama koje su uočene u početnom periodu njihive primjene, načinu na koji to pogađa krajnje korisnike i samu svrhu tih fondova o načinu korištenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda i njihovim razvojnim aspektima, o praksama novih zemalja članica EU u toj domeni i preostalim mogućnostima za financiranje tema koje su bile goruće teme reformi u Hrvatskoj, u pretpristupnom periodu, a vjerujemo da su još uvijek važne - poput suzbijanja diskriminacije ili korupcije.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane predstavnike/predstavnice organizacija civilng društva i lokalnih samouprava, za koje teme koje će se raspravljati također mogu biti jako relevantne, kao za korisnike EU fondova, da nam se pridruže na ovoj koferencij, su-podržanoj EU fondovima, doprinesu raspravi svojim iskustvima i uvidima, te prijedlozima za unaprjeđenje.

Prijavnica

Poziv

Program

Cenzura -19.10.2018.

22. listopada, 2018 / Televizijske emisije

Cenzura -19.10.2018.

O ljudskim pravima i derogaciji europskih i nacionalnih vrijednosti te aktualnim društveno-političkimn temama razgovaramo sa književnicom i publicistkinjom Đurđom Knežević. Urednica i voditeljica Željana Buntić-Pejaković.

CENZURA PLUS je neprofitna organizacija civilnog društva iz Splita, koja metodama neovisne televizijske produkcije, van institucionalnog obrazovanja i javnog zagovaranja promiče ljudska prava, slobodu medija i radi na razvoju civilnog društva

Pravobranitelj/ica

Partneri i suradnici

PSD Sil BCSDN
 

Donatori

Eu razvoja ljudskih potencijala Ministarstvo kulture Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva Norveški fond Ured za udruge Europe for citizens Strukturni i investicijski fondovi AEM Ministarstvo socijalne politike i mladih
 

Projekti “Socijalne usluge – nove mogućnosti za zapošljavanje”, “Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicama“, “Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama južne Hrvatske“, “Društveno (socijalno) poduzetništvo – korak prema boljoj socijalnoj uključenosti”, “Odgovorna i proaktivna zajednica – garancija socijalne uključenosti i bolje kvalitete života svojih građana” sufinancirani su od strane Europske unije. Projekti su također sufinancirani od strane Ureda za udruge Vlade RH, Ministarstva kulture, Ministarstva socijalne politike i mladih, te Agencije za elektroničke medije. Projekt „Unapređenje ljudskih prava u lokalnim zajednicama“ financiran je kroz Financijski mehanizme europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveški financijski mehanizam 2009.-2014.